Wanneer je de technieksector in wil zijn er veel mogelijkheden. Maar wat zijn die mogelijkheden eigenlijk? En wat past het beste bij je? Wat voor opleiding heb je nodig? Dit zijn allemaal vragen die je tegen zult komen wanneer je opzoek naar een baan gaat. Toch heb je veel opties. Voor techniek zijn er meerdere vacatures in Rotterdam bijvoorbeeld waar je terecht kunt. Hier volgen wat ideeën en tips om een beter beeld te krijgen van er allemaal mogelijk is.

Passend profiel

Voor de mensen die een vacature plaatsen is het belangrijk dat je een passend profiel hebt. Denk hierbij aan een vooropleiding, werkervaring en/of bepaalde vaardigheden die je moet hebben. Soms is het ook van belang dat je in de buurt woont. Daarom is het zo belangrijk dat je een goed CV schrijft. Misschien heb je niet de juiste opleiding of de juiste werkervaring maar heb je wel veel ervaring los daarvan opgelopen. En hierdoor heb je veel vaardigheden kunnen ontwikkelen. Schrijf goed voor jezelf op wat je kan en zoek op het internet op goede manieren om dit professioneel op je CV te beschrijven. Hierdoor vergroot je jouw kansen om opgemerkt te worden en uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek. 

Technieksector

Binnen de technieksector zijn veel verschillende banen. Zo kun je een monteur worden. En daar heb je ook weer veel mogelijkheden onder. Denk bijvoorbeeld aan een automonteur, brandpreventie monteur of een elektromonteur. Verder kan je gaan werken als software manager of als calculator. Met een opleiding in de richting techniek kan je bijna overal te werk. Techniek is immers iets dat de wereld heeft overgenomen. Je kan in de haven gaan werken. Je kan in de auto industrie gaan werken of bij een kantoorgebouw. Er zijn veel opties en mogelijkheden omdat er altijd vraag is naar techniek. Of het hier nu gaat om  software gefocuste technicus of om echt monteur werk.

Ontdekken wat bij jou past

Om te weten waar je wilt werken is het belangrijk om te weten waar je interesses liggen. Als je niet van autos houdt dan ga je het als automonteur niet leuk hebben. Je kan hiervoor online testen doen, rond vragen hoe mensen je zien of zelfs naar een loopbaancoach gaan. Als je een opleiding in de techniek hebt gedaan dan zul je vast wel enig idee hebben  welke richting je op wilt gaan. Verder is het van belang dat je fouten durft te maken. Kiezen is lastig maar het hoort erbij. Wees niet bang dat je straks de verkeerde keuze blijkt gemaakt te hebben. Vooral als je jong bent is dit heel normaal. Zorg ervoor dat jij op het moment dat je de keuze maakt, je er goed bij voelt. Dat is het belangrijkste. “Op dit moment wil ik deze richting op! Op dit moment ligt mijn interesse hier!” Dan maakt het niet uit als je over 5 of misschien 10 jaar toch een andere richting op wilt gaan. Je zorgt er zo ook voor dat je veel ervaring krijgt over verschillende vlakken. Hierdoor zul je nog meer opties en keuzes hebben in de toekomst. Nog meer richtingen om op te gaan.