Ben je werkzaam in de metaalverwerkende industrie? Dan moet je bekend zijn met verschillende soorten machines. De rol van machines in deze industrie is zeer cruciaal. Het helpt je om producten te maken van metalen materialen. Voorbeelden van machines die worden gebruikt in de metaalverwerkende industrie zijn draaibanken, freesmachines en kantpersmachines. Als je van plan bent om je eigen bedrijf op te bouwen, is het beter om te zoeken naar een kantbank te koop om een ??betaalbare machine te krijgen. Sommige machines worden bediend met CNC of Computer Numerical Control. Op deze manier hoef je de machine niet handmatig te bedienen, omdat deze werkt op basis van de opdrachten die in het systeem zijn ingevoerd. Hier zijn enkele voorbeelden van machines die worden gebruikt in de metaalindustrie.

CNC freesmachine

Om je productiviteit te verbeteren, moet je een CNC bewerkingscentrum kopen. Een van de machines waarin je moet investeren, is een CNC-freesmachine. Het is een type machine dat kan worden geprogrammeerd om een ??bepaalde taak uit te voeren door de beweging ervan te regelen. In de metaalverwerkende industrie wordt het vaak gebruikt om onderdelen met complexe vormen te maken. CNC-freesmachines zijn meestal erg groot en hebben meerdere bewegingsassen. Dit betekent dat ze op veel verschillende manieren tegelijk kunnen bewegen, waardoor ze ingewikkelde vormen in één keer kunnen snijden. CNC-freesmachines kunnen worden gebruikt om zowel vaste stoffen als plaatmetaal te snijden. De machinist gebruikt een computerterminal om elk snijpad te programmeren. Vervolgens volgt de machine het programma door langs elke as te bewegen.

Draaibankmachine

Draaibanken worden gebruikt om perfect cilindrische objecten te produceren door het object rond zijn as te draaien en het met gereedschap vorm te geven. De draaibankmachines zijn ontworpen om het metalen onderdeel met hoge snelheid te draaien terwijl het gereedschap in elke richting kan bewegen. Dit resulteert in het maken van gaten en vormen op het metalen deel. Draaibanken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van hun gebruik. Ze kunnen verticaal of horizontaal zijn, groot of klein. Sommige draaibanken kunnen voor meer dan één bewerking worden gebruikt, zoals draaien en frezen tegelijk. Draaibanken worden in veel industrieën gebruikt, waaronder de lucht- en ruimtevaart, de auto-industrie, de scheepvaart en zelfs het maken van sieraden.

Boormachine

Boormachines worden gebruikt voor het boren van gaten in verschillende soorten materialen zoals metaal, kunststof of hout. Boormachines hebben een tafel waarop werkstukken worden geplaatst en materiaal wordt erin gevoerd via een invoermechanisme met boren aan het uiteinde, zodat het gaten kan maken in werkstukken die op een tafel zijn geplaatst. Er zijn veel soorten boren beschikbaar, afhankelijk van hun toepassingen, zoals diepgatboren, oppervlakteboren, middenboren of tegenboren.

Slijpmachine

Slijpen betekent het verwijderen van materiaal door schurende werking. Het kan worden onderverdeeld in nat slijpen en droog slijpen volgens verschillende manieren om materialen te verwijderen. Slijpmachine is er ook in vele soorten. Je kunt bijvoorbeeld verticale slijpmachines, horizontale slijpmachines en draagbare slijpmachines gebruiken. Het belangrijkste doel van slijpen is om de oppervlaktekwaliteit van producten te verbeteren en hun defecten te verminderen. Na voltooiing van het slijpproces zal het metalen oppervlak gladder zijn.