Afgelopen winter hebben we gemerkt hoe erg je moet wennen wanneer je de verwarming een paar graden lager moet zetten. Dat het een ramp wordt wanneer je verwarming er ineens helemaal mee ophoudt, hoeven we bijna niet eens meer uit te leggen. Een koud huis is bovendien ook heel slecht voor de woning zelf. Schimmels krijgen zo veel ruimte om welig te tieren met alle nare gevolgen van dien. Heb jij daarom het idee dat jouw cv-ketel geluiden maakt die anders zijn dan normaal? Zorg er dan voor dat je tijdig een monteur laat komen. Deze kan kleine mankementen tijdig vinden en dat zorgt ervoor dat je ze (doorgaans) ook voor een zacht prijsje kunt laten repareren. De beste manier om te zorgen dat je nooit achter komt te lopen op je cv-onderhoud, is door een verzekering bij Univé te nemen. Wij leggen je uit hoe dit werkt. 

 

Voorkom een kapotte ketel

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt zeer zeker in het geval van je verwarming. Het is daarom heel belangrijk om je cv ketel onderhoud tijdig uit te voeren. Soms kan het zijn dat de druk van je ketel afgenomen is en dat je deze enkel even moet bijvullen. Wacht je heel lang met het inschakelen van een monteur, dan kunnen er tal van problemen bijgekomen zijn en dat moet je zien te voorkomen. De beste manier om dit goed te regelen, is door een Veilig Wonen verzekering van Univé te nemen. Met deze verzekering kun je er zeker van zijn dat je geen dag op je cv-onderhoud achter komt te lopen en dat je problemen in een vroeg stadium kunt traceren. Zo kun je meteen ingrijpen en grote kostenposten voorkomen. 

 

Wat houdt deze verzekering in? 

Veel mensen denken bij een verzekering aan een product, maar je kunt ook diensten laten verzekeren. Je kunt dus ook je cv onderhoud met Univé regelen. Het idee is simpel: jij betaalt een (lage) maandelijkse premie en in ruil daarvoor zal een monteur contact met jou opnemen wanneer het tijd is om jouw cv-ketel te controleren. De specialist zal alles nalopen en al het onderhoud meteen uitvoeren zodat je niet in de kou komt te zitten. Let wel, mochten er heel grote gebreken aan het licht komen, dan valt dit buiten je verzekering. De verzekering is namelijk alleen gericht op het onderhoud van je cv-ketel en niet op het volledig vervangen ervan. 

 

Spreekt deze verzekering je aan? 

Wanneer je graag gebruik wilt gaan maken van deze verzekering, dan kun je je polis online afsluiten. Vervolgens komt er een monteur bij je langs om de huidige staat van je cv-ketel te controleren. Waar nodig wordt er onderhoud uitgevoerd op jouw kosten. Vervolgens is je ketel weer in een goede ‘nul-staat’ en begint je verzekering. Zo weet je zeker dat je ketel in goede staat is en wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt, zal de specialist een afspraak met je inplannen. Zo kom je nooit in de kou te zitten in de winter.