Heb je net een nieuw kastje voor onder je TV gekocht? Heb je geen idee hoe je hem in elkaar zet? Het proces begint met het uitzoeken van goede TV meubels. Misschien zie je er eentje die je wilt kopen of ben je handig genoeg om hem zelf na te maken! Nadat je alle onderdelen in huis hebt kun je aan de slag.

De juiste plek uitkiezen

Als eerste stap is het belangrijk om een goede plek uit te kiezen voor je TV en de kast die je daarbij neerzet. Misschien heb je een fijne fauteuil staan en wil je je TV kast daar tegenover hebben staan. Maar hoe weet je nou wat echt de goede plek is? Het is vanzelfsprekend dat je een plek kiest waar alles past. De kast en de TV. Misschien dat je je TV op de kast zet of aan de muur hangt. Beeld dit in. Hoe ziet het er uit. Is dit de juiste kant van de kamer of wil je het toch aan de andere kant hebben? En kijk naar de vloer. Hoe stevig staat de kast op de grond. Houdt hierbij rekening met huisdieren en kinderen. Je wilt niet dat ze op een dag rond rennen en tegen je kast aan botsen en je TV op de grond valt. Alles moet dus zo stevig en veilig mogelijk staan. Iets waar je ook nog aan kan denken zijn ramen. Is je TV zichtbaar als je voor het raam staat? Kunnen mensen die voorbij lopen mee kijken? En vind je dit erg? Ja of nee. 

Ruimte maken

Wanneer je een plek hebt uitgekozen is het van belang dat je ruimte maakt. Je gaat de kast immers zelf in elkaar zetten. Je gaat veel planken en schroeven hebben. Je kunt hier het beste overzicht over houden door veel ruimte te hebben in de plek waar je hem in elkaar zet. Houdt overzicht door planken van dezelfde onderdelen bij elkaar te houden. Hetzelfde met schroeven. Je wilt niet dat je moet gaan zoeken en puzzelen. Hierdoor maak je het alleen maar lastiger voor jezelf. Als er onderdelen zijn die in verschillende dozen verpakt zijn dan is dit al een goede manier om ze te organiseren.

Handleiding goed lezen

Een fout die heel veel mensen maken is dat ze de handleiding niet, of bijna niet lezen. Wanneer je een foto van de kast hebt gezien denk je al snel “ah dat doe ik wel even!”, terwijl het in de praktijk toch helemaal niet zo eenvoudig blijkt te zijn. Neem de handleiding stap voor stap door om zo min mogelijk fouten te maken. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat je terug gaat naar de winkel om te zeggen dat er iets mis is met je kast om vervolgens te zien dat het in de handleiding stond! Voorkom dit soort gênante situaties door goed te kijken naar wat je moet doen. Als je de kast in elkaar hebt gezet, je tv er op heb gezet of er boven hebt gehangen, kun je gaan genieten van je mooie nieuwe meubel.