Je kunt een paar uur per dag in je keuken doorbrengen. Na het koken van de maaltijd kan je keuken er rommelig uitzien. Je mag je keuken nooit in deze staat achterlaten. Als je dat vaak doet, moet je stoppen met deze slechte gewoonte. Het is essentieel om je tijd te besteden aan het uitvoeren van een grondige reiniging in je keuken. Zo moet je bijvoorbeeld de spoelbak, Demixa kraanonderdelen, kasten, aanrechtblad en andere onderdelen in je keuken schoonmaken. Als je keuken schoon is, kun je beginnen met koken wanneer je maar wilt. Bovendien kan een schone en opgeruimde keuken zorgen voor de hygiëne van het voedsel dat je bereidt. Hier zijn enkele tips om je keuken schoon te maken.

De gootsteen schoonmaken

Kort nadat je klaar bent met koken, moet je de borden en het kookgerei afwassen. Je kunt de vaatwasser gebruiken of handmatig reinigen. Na het afwassen moet je de gootsteen meteen uitvegen. Zorg ervoor dat je alle onderdelen van de spoelbak schoonmaakt, inclusief de kraan onderdelen. Het uitvegen van de gootsteen kan de watervlek voorkomen. Als je de gootsteen verlaat zonder deze schoon te vegen, blijft het vet aan het oppervlak plakken. Het zal je gootsteen er walgelijk uit laten zien. Je kunt de gootsteen en kraan onderdelen vegen en schrobben met afwasmiddel. Zo blijft de spoelbak altijd schoon en glanzend. Als de spoelbak schoon is, is hij klaar als je de volgende keer andere vaat wilt doen.

Het aanrecht en de kast opruimen

Je kunt het aanrecht gebruiken om het eten te bereiden. Je kunt de groenten op het aanrecht snijden. Zorg er dus voor dat het oppervlak schoon en ruim is. Je moet altijd keukengerei op het aanrecht organiseren.  Investeer in een keuken opbergrek om je keukengerei op te bergen. In de kast berg je het keukengerei dat je niet gebruikt op. Als je te veel ongebruikt keukengerei hebt, is dit het juiste moment om ze op te ruimen. De tools die je niet meer nodig hebt, kun je weggooien. Zo heb je meer ruimte in je kast. Bovendien kun je het keukengereedschap goed ordenen. Verder moet je naast het aanrecht een handdoek neerleggen. Je kunt deze handdoek gebruiken om het aanrecht na gebruik af te vegen.

Je keuken minimalistisch houden

Het kan storend zijn als je veel keukenapparatuur en keukengerei op het aanrecht ziet staan. Zelfs als je ze opruimt, zal je keuken er smal uitzien. Het is dus beter om je spullen in de kast op te bergen en het aanrechtblad vrij te houden. Deze truc zal het uiterlijk van je keuken verbeteren. Als je aanrecht schoon is, heb je meer ruimte voor voorbereidend werk. Het is gemakkelijker voor je om de toonbank af te vegen en schoon te maken zonder apparaten te verplaatsen. Je kunt dus meer tijd besparen om het aanrechtblad schoon te maken. De apparaten die je vaak gebruikt zoals blender of friteuse zet je op het aanrecht. Het is echter beter om al het keukengerei zoals gardes, spatels en andere in je keukenkastje te bewaren. Door deze tips te volgen, ziet je keuken er schoon en netjes uit.